Venster sluiten

Wegnaarghana

Examenleerlingen (van het Twickel College) zamelen in hun examenjaar geld in voor de projecten van Savanne Onderwijs in Ghana. Na hun examen gaan zij (op eigen kosten in hun zomervakantie) naar Ghana om te kijken wat er met het ingezamelde geld gebeurt.

De leerlingen betalen hun eigen reiskosten (ticket, hotel, eten, visa, malariapillen, etc.). Naast een geweldige ervaring is het namelijk ook een fantastische vakantie. De begeleiders betalen daarom ook hun eigen reiskosten! De leerlingen krijgen tijdens de reis een duidelijk beeld van de situatie in het land waar ze het geld voor hebben ingezameld. Ons nevendoel is de leerlingen te laten ervaren dat Afrika een mooi en leuk continent is. Waarom zou je daar niet op vakantie gaan i.p.v. Lloret de Mar. De afgelopen jaren hebben we drie leerlingen na de Ghanareis een gedeelte van hun stage voor de studie in Afrika gedaan.

De leerlingen die meegaan zijn naast de reiskosten ook ruim een maand van de vakantie kwijt die andere leerlingen gebruiken om bijvoorbeeld een kamer te zoeken. De afgelopen 7 jaren zijn er elk jaar tussen de 8 en 14 leerlingen mee geweest naar Ghana. Elke groep heeft zijn eigen site van de georganiseerde acties en de eigenlijke reis bijgehouden. De links naar de verscheidene sites vindt u hieronder.

Elk jaar worden de leerlingen die meegaan naar Ghana gratis ingeënt tegen Gele Koorts door de Travel Health Clinic in Hengelo.  De vaccinaties tegen Hepatitis A krijgen zij gratis van de Kringapotheek Tuindorp.

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2012 Reportage
2013
2014 2015 2016